SU KUYUSU YAPIMI

Somali'de temiz suya erişim sorunu yaşanan bölgelerde su kuyusu açıyoruz.

SOMALİ SU KUYUSU

Derneğimiz, tarafından Somali’nin farklı bölgelerinde su kuyusu açılmaktadır. Somali’de çok uzun yıllardan beri yaşanan kuraklığın sonucunda susuzluk yaşanmakta. Temiz suya erişim nedenleriyle sağlık sorunları yaşanmakta.

Dilerseniz tek başınıza su kuyusu açtırabilirsiniz. Dilerseniz hisse bağışında bulunarak diğer hayırseverlerimiz ile ortak su kuyusu açtırabilirsiniz. Yapacağınız bağış ile su kuyusu projemize destek olarak suya ihtiyacı olan insanlara yardım ederek birçok insanın suya ulaşmasına vesile olabilirsiniz. Kuraklık, göç, kamplarda yaşamak ve farklı nedenler ile içilebilir temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşayan insanlara yardım ediyoruz. Günlük su ihtiyaçlarını uzun ve yorucu bir yolculuk sonrası karşılayabilmekteler. İhtiyaçları karşılamak için kullanılan su temiz ve yeterli olmamakta.

Açılması Planlanan Kuyu Özellikleri

Yüzeysel Su Kuyusu (Tulumbalı):

Derinlik: 20-50 metre

Faydalanabilecek kişi sayısı: Günlük 300-500

İnşası: Beton gövde, el pompası (tulumba), hayvanlar için yalak. Su kuyusu açan bağışçıya ait tabela.

1 Su Kuyusu Fiyatı: 30.0000 TL

TÜRK-SOMALİ DOSTLUK DERNEĞİ’miz tarafından Somali’nin değişik bölgelerinde yürütüğümüz bölgelerinin bir tanesinde bir su kuyusu açtırarak su kuyusuna isimlerinizi verebilirsiniz.

Açılacak olan su kuyusunun maliyetini hayırseverlerimiz tek başına karşılayabilecekleri gibi hayırseverlerimiz el birliği yöntemi hisse bağışlarında bulunarak toplanan meblağ ile “SOMALİ DOSTLARI” adıyla su kuyusu açtırabiller.

Su kuyusu inşaatları ortalama üç ile altı ay gibi bir süre içerisinde tamamlanmakta. Açılan su kuyularına ait video ve fotoğraflar hayırseverlerimize gönderilmektedir.

Su kuyusu açıldıktan sonra su kuyusuna ait bilgiler, açılış yeri, konumu, fotoğrafları ve videolar hayırseverlerimize whatsapp ve mail olarak gönderilmektedir.

Ayrıntılı bilgi: Telefon/Whatsapp +90 312 830 38 00 numaramızdan ulaşabilirsiniz.