TÜRKİYEDE YAŞAM

TÜRKİYE KÜLTÜRÜ VE SOSYAL HAYAT

Binlerce yıllık geçmişi ve Anadolu topraklarının renkliliğiyle şekillenen Türk kültürü bugün de Türkiye’de yaşayan 192 milletten göçmen ile şekillenmeye gelişmeye devam ediyor.

ACİL DURUMLAR

Türkiye’de zorla çalıştırma, göçmen kaçakçılığı, dolandırıcılık, sahtecilik, çalışma ücretinin ödenmemesi, hırsızlık, gasp gibi mal ve can güvenliğini tehdit telefon numaralarından yardım isteyebilirsiniz:

BARINMA, EV KİRALAMA/SATIN ALMA VE ABONELİK İŞLEMLERİ

Kiralık Ev Arama Güzel ve uygun fiyatlı bir evde yaşamak hemen hemen herkesin hayalidir. Ancak, bu hayali gerçekleştirmek kapsamlı bir araştırmayı gerektirmektedir.

TÜRKİYE'DE HUKUK VE ADALET SİSTEMİ

Türkiye’de hukuk kuralları dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin herkese eşit olarak uygulanmaktadır.

TÜRKİYEDE FİNANS SİSTEMİ ALIŞVERİŞ

Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi para birimi “Türk Lirası”dır. Türk Lirası, piyasada kâğıt ve madeni olmak üzere iki çeşitte kullanılmaktadır. Kâğıt paraya aynı zamanda banknot denilmektedir.

TÜRK VATANDAŞLIĞI KAZANMA

Türk vatandaşlığının kazanılması iki şekilde düzenlenmiştir. Bunlardan ilki doğumla kazanmadır. Diğeri ise sonradan kazanma olarak düzenlenmiştir.